Facebook

L’empresa Elements revoluciona el món casteller amb una camisa Hi-Tech

Published : 24/10/2014 13:26:35
Categories : Notas de prensa Rss feed , Notícies Rss feed

 

L’empresa Elements, amb seu a Igualada, ha desenvolupat una camisa ideada específicament per a fer castells. La 

peça, que va ser patentada a principis d’any, combina diversos teixits amb diferents característiques de resistència, transpiració i encoixinat, que donen com a resultat una camisa resistent i alhora flexible, que aporta més seguretat, és antilliscant, filtra els raigs UV cancerígens, és transpirable i repel·leix l’olor.

 

L’invent ha estat treballat durant més d’un any a Elements i ha comptat amb l’assessorament de persones vinculades al món casteller. El resultat és una camisa que reuneix totes les característiques tècniques que ha de tenir i que a més compleix amb un requisit fonamental per als castellers que vesteixen la camisa durant les jornades castelleres: la comoditat.

 

Actualment la majoria de les colles castelleres vesteixen, juntament amb els tradicionals pantalons blancs i la faixa, camises de teixit pla -generalment cotó- per les seves característiques de resistència i antilliscants, però els castellers es queixaven de la seva falta d’elasticitat, que limita la capacitat de moviments, i de la baixa capacitat de transpiració, que provoca problemes de males olors.

 

Elements també ha pensat en la camisa d’assaig i per això ha confeccionat una peça que cada casteller pot adquirir individualment a través de la botiga on-line de la firma de roba. La camisa d’assaig és de color sofert, sense escut de cap colla brodat. A més, Elements confeccionarà les camises d’aquelles colles que desitgin canviar la seva camisa i apostar per la camisa tècnica, amb l’escut brodat de cada colla i el color corresponent.

 

Un llarg procés d’innovació

Gràcies als diversos contactes que mantenia amb el món casteller i coneixent les dificultats de la vestimenta castellera, l’any 2012 el propietari de l’empresa Elements Antoni Riera es va plantejar el repte de crear una nova camisa apostant per la tecnologia i la innovació i experimentant

amb diferents teixits.

 

La catalana Elements ja va ser notícia fa poc més d’un any arreu de l’Estat per haver creat el teixit M8 que aconseguia assecar la suor en temps rècord, però en aquest cas el repte era encara més gran perquè calia crear un producte que reunís dos requisits aparentment contradictoris: la comfortabilitat i la resistència.

 

El repte s’ha acomplert després de multitud de proves i de molts assajos per part de diversos castellers. Antoni Riera es mostra molt satisfet de l’invent i assegura que revolucionarà el món casteller.

 

Cinc teixits diferents per a una sola camisa

La nova camisa castellera patentada per Elements té el cos i les mànigues formades per teixit de punt altament transpirable, que li dóna elasticitat i comoditat. La part interior del coll, l’espatlla, els avantbraços i el canesú compta amb unes peces de teixit pla de cotó, que donen major resistència a la peça i s’adhereixen al cos de l’usuari sense que el teixit de punt entri en contacte directament sobre la pell de l’usuari i evitar així que la pell s’irriti. A la part exterior de l’espatlla la camisa incorpora un encoixinat recobert per un teixit pla de cotó, amb l’objectiu que la zona on posa els peus el casteller del pis superior sigui adherent i antilliscant. A més també alleuja la pressió a les espatlles provocada pel pes dels integrants dels pisos superiors. Pel que fa als laterals i a la zona de l’aixella, la camisa té una tela reixada per incrementar la transpiració de la peça.

La tradicional butxaca que incorporen les camises castelleres ha estat també repensada, i disposa d’una tapeta de tancament superior per evitar enganxades accidentals a la butxaca en cas de caigudes, un problema força habitual fins ara.

 

Presentació de la camisa aquest divendres dia 24 a Valls

La presentació oficial de la camisa es farà el proper divendres dia 24 (19.15 h) en el marc de la inauguració de la Fira Castells de Santa Úrsula a Valls, ciutat quilòmetre zero del món casteller. Elements disposarà d’un stand a la fira perquè tots els castellers que ho desitgin puguin conèixer aquesta nova camisa de primera mà.

 

Una tradició que aposta per la innovació

Tot i ser una tradició que remunta al segle XVIII, el món casteller no ha renunciat als avenços tecnològics per millorar la seva tècnica i augmentar la seguretat dels participants a les construccions humanes. De la mateixa manera que va incorporar el casc per a protegir el cap de la canalla, també s’estan desenvolupant altres instruments de protecció, com el collaret cervical. La camisa desenvolupada per Elements, també permetrà millorar l’eficiència dels castellers i augmentar-ne la seguretat. Actualment a Catalunya existeixen més de 60 colles castelleres, que impliquen unes 10.000 persones. L’any 2010 els castells van ser declarants Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i s’han convertit en potentíssim element de projecció internacional de la cultura catalana.

 

La primera marca catalana de confecció de roba esportiva

Elements és la primera marca catalana de roba esportiva. Des de fa més de 30 anys aquesta empresa, amb seu a Igualada, es dedica a la fabricació i venda de material esportiu i confecciona l’equipació per a equips de primer nivell d’esports com l’handbol, l’hoquei patins i el bàsquet

d’arreu de l’Estat espanyol.

 

A més de vestir la majoria dels clubs de la lliga d’hoquei patins i d’equipar diferents equips de les seleccions esportives catalanes, aquests darrers mesos ha arribat a acords per vestir i patrocinar equips de la lliga ACB com el Guipúzkoa Basket o de la lliga Asobal com el gallec Balonmán Cangas i el Cuenca de Castilla la Mancha, i també diversos equips de futbol sala com el Montesinos CFS Jumilla, equip revelació de la temporada.

 

Recentment ha obert la botiga on-line www.elements.es on comercialitza roba espor- tiva per a particulars per a la pràctica de tot tipus d’esports (running, bàsquet, futbol, hoquei, handbol, etc.)

 

Fabricació Nacional i Roba Neta

Les peces Elements estan concebudes, dissenyades, fabricades i comercialitzades a Catalunya, fet que genera 35 llocs de treball directe i un centenar d’indirectes. El fet que l’empresa Elements hagi apostat per la Fabricació Nacional i per seguir la filosofia de “roba neta” li ha valgut diversos reconeixements com la certificació Inter- mon-Oxfam, ja que es tracta d’un cas exemplar en un sector -el tèxtil- on encara es produeix molt a Àsia sovint vulnerant els drets laborals dels treballadors.

Share this content